Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

ПАТ «Херсонобленерго» обіцяє винагороду за інформацію про енергетичних крадіїв

April 25, 2017

В умовах соціально-економічної кризи знаходяться відчайдухи, які нехтуючи власним життям, за ради легкої наживи втручаються в роботу енергетичного обладнання, яке знаходиться під напругою, виводячи його з ладу. Скоюючи злочин, а здебільшого злодіїв приваблюють деталі з кольорових металів та трансформаторне масло, крадії, наражають на небезпеку не лише себе, але й споживачів енергії. Адже без тих чи інших деталей обладнання не може повноцінно працювати, і в результаті населені пункти залишаються без електропостачання.

У 2016 році на об’єктах «Херсонобленерго» було скоєно 90 крадіжок, зокрема 4 крадіжки трансформаторного масла у Білозерському, Генічеському та Олешківському районах. Було викрадено майже 400 кг масла і завдано збитків на 25 тисяч гривень. За фактами крадіжок до правоохоронних органів своєчасно подано заяви та відкрито кримінальні провадження.

Трансформаторне масло – це спеціальна рідина, яка застосовується в енергетичних обладнаннях і призначена для ізоляції частин і вузлів силового трансформатора, які знаходяться під напругою, та використовується для охолодження працюючих агрегатів.

Втручаючись в роботу трансформаторної підстанції, пошкоджуючи ємкості та зливаючи масло, люди зовсім не задумуються про тяжкі наслідки такої легкої здобичі, за які можна заплатити власним життям. Спіймати «на гарячому» злодіїв важко, тому що в зимовий період трансформатор працює не перегріваючись, а ось вже теплої пори спрацьовує система захисту від перегріву і якщо немає в ємкості трансформаторного масла – агрегат виходить з ладу і без електроенергії залишається не один населений пункт.

В такій ситуації ПАТ «Херсонобленерго» без пильності та уваги з боку свідомих місцевих жителів населених пунктів не в змозі обійтися. «Херсонобленерго» просить жителів звертати увагу на сторонніх та підозрілих осіб, які перебувають біля будь-якого енергетичного обладнання, ліній передач, трансформаторних підстанцій тощо та вчасно повідомляти про крадіжки. Акцентуємо вашу увагу, що працівники компанії завжди працюють у спецодязі з логотипом «Херсонобленерго» та пересуваються на автомобілях з відповідним маркуванням.

Якщо Ви помітили підозрілих осіб біля трансформаторної підстанції або вже відчинену підстанцію, побачили роботи з демонтажу ліній або виявили зникнення енергетичного обладнання – відразу телефонуйте до поліції на номер «102» або на телефон служби безпеки підприємства 0552- 421-666.

За надання Товариству інформації, яка допоможе затримати осіб, які вчинили або причетні до скоєння крадіжки, пошкодження кабелів, проводів, трансформаторного масла, обладнання в діючих електроустановках «Херсонобленерго» гарантує грошову винагороду та анонімність.

Нагору